FAQ

1. Hur länge ska bandaget sitta på?

30 min+. I motsats till is kan Physicool användas under långa tidsperioder. Bandaget kan användas så länge som behövs för att minska smärta och svullnad.
Bandaget fortsätter kyla så länge det är fuktigt.

2. Hur kallt blir det?

Hur kallt det blir beror på hur mycket värme som finns i kroppsvävnaden vid behandlingsstart. Att kyla med is sänker kroppstemperaturen med ca 6-8 grader på 45 minuter. Detta gör Physicool på endast 10 minuter och efter full behandling sänks temperaturen med upp till 15 grader. 

3. Hur lång tid tar det innan man känner av effekten? 

Man känner av kyleffekten inom 4 minuter efter att vätskan och värmen börjar avdunsta. Området blir kallare efterhand som vätskan avdunstar.

4. Hur mycket kylvätska behövs för att återfukta bandaget? 

Spraya på bandaget tills det blir vått. Alternativt häll kylvätska över bandaget när det lagts i förpackningen. Krama ur överflödig vätska och tillslut sedan förpackningen före användning.

5. Finns det någon risk för köldskador? 

Nej, med Physicool finns ingen risk för köld-, frys- eller nervskador. I motsats till is, som pressar in kyla, kyler Physicool genom att istället dra ut värmen ur kroppsvävnaden. I en jämförande studie visade sig Physicool betydligt mer effektivt för att minska smärta och öka rörelsförmågan jämfört med isbehandlingar.

6. Är Physicool sterilt? 

Konserveringsmetoden i kylvätskan (alkohol och konserveringsmedel) har visat sig döda bakterier, mögel och jäst, vilket ger sterilia bandage. I oberoende tester och standardiserade infektionskontroller har det impregnerade bandaget visat sig vara både tillväxthämmande och bakteriedödande.

7. Kan kylvätskan användas med alla bandage?

Nej. Physicool-bandaget är vetenskapligt utvecklat för att binda kylvätskan till ytan av bandaget och säkerställa en avdunstning på minst 2 timmar. Detta uppnås denom den unika väven i bandaget som använder en open-cell-teknologi som binder kylvätskan i cellerna och frigör en kontinuerlig mängd vätska.

8. Orsakar Physicool någon hudirritation?

Nej, Physicool bör inte orsaka irritation. Physicool har genomgått omfattande tester på människor.

9. Kan jag täcka över Physicool bandaget?

Nej, eftersom Physicool verkar genom avdunstning krävs öppet luftflöde. Att täcka bandaget kommer att minska lufttillförseln och då även avdunstningen.

10. Kan jag lägga det på skadad hud?

Vi rekommenderar att du inte gör det på grund av alkoholen. Ett vattentätt plåster används på sjukhusen för att skydda såret.

11. Hur hårt bör bandaget sitta? 

Bandaget ska lindas tätt men inte så hårt att det orsakar obehag.

12. Varför är kylvätskan blå och har en medicinsk doft? 

Kylvätskan är avsiktligt färgad och parfymerad för att säkerställa att användaren vet att det inte är vatten.

 Physicool bandage kropp
värmekamera ben
Tillagd i varukorgen